Katabolisme og anabolisme i muskeludvikling

Katabolisme og anabolisme i muskeludvikling

I bodybuilding-verdenen er et af de mest frygtede ord “katabolisme”; og dette henviser til den tilstand, hvor muskelvævet nedbrydes på grund af nedbrydningen af ​​komplekse molekyler til mindre.

den anden side er den anabolske tilstand det modsatte, dette refererer til nedbrydningen af ​​mad og næringsstoffer i kroppen.

Hvilket senere vil have evnen til at gribe ind i forskellige vækst- og udviklingsprocesser, for eksempel muskelvæv, og hvad der hjælper os med at øge kropsudviklingen.

en

METABOLISME: DE KATABOLISKE OG ANABOLISKE PROCESSER

Som vi så i starten, kunne begrebet katabolisk proces defineres som den metabolske proces, der omdanner næringsstoffer og større biomolekyler til mindre.

Når partiklerne, der er opnået fra mad, nedbrydes i mindre næringsstoffer, frigives energi gennem en oxidationsproces.

Denne frigjorte energi hjælper med at bevare korrekt muskelaktivitet; faktisk fører hele oxidationsprocessen under katabolismen til syntese af nye kemiske blokke af ATP (adenosintriphosphat).

Og det er fra disse ATP-molekyler, at celler fodrer for at overføre energien opnået fra den katabolske proces og dermed være i stand til at generere bevægelse eller deltage i en anabol proces med vævs- og strukturudvikling.

UDDANNELSE OG KATABOLISME

Som et eksempel på katabolisme kan vi nævne intens træning som et klart eksempel.

Faktisk, når du øger dit træningsvolumen til et niveau, som din krop ikke er vant til, vil det forårsage spild af muskelvæv og mætte dette væv med næringsrige blod.

I dette tilfælde bruger kroppen de næringsstoffer, der leveres af blodet, og nedbryder dem til energi.

Det meste af vores krop bruger glycogen (som er måde at opbevare kulhydrater) og opbevaret kropsfedt til energi, selvom vand også går tabt, når du sveder og forskellige vitaminer og mineraler.

LÆS  Biografi om Alexander, Hispano-Roman Gladiator (VIII)

Derfor kan vi sige, at vores krop er i en tilstand af katabolisme under alt dette træningsniveau.

to

HVORDAN GÅR DU FRA EN KATABOLISK STAT TIL EN ANABOLISK STAT?

Vores krop forbliver i denne kataboliske tilstand, indtil vi giver den mad og næringsstoffer gennem en passende diæt, og vi giver den den nødvendige tid til hvile og bedring.

På denne måde skal du indarbejde den nødvendige mad, så vores krop under den efterfølgende genvindingsproces kan fange nok næringsstoffer til at erstatte det, der gik tabt.

Dermed opnås rekonstruktion af muskelvæv og tillader det at vokse tilbage større og stærkere i restitutionsperioden.

3

KONKLUSION OM METABOLISME OG MUSKELUDVIKLING

Selvom det lyder gentagne gange, for at opnå den ønskede muskeludvikling, må vi ikke kun træne, men vi må også tage omdannelsen af ​​vores krop fra en global katabolisk tilstand til en anabol tilstand.

For dette skal du huske, at hvis næringsreserverne ikke genopfyldes efter en træning, kan udviklingen, som vi kunne have opnået med tilstrækkelig ernæring, ikke maksimeres.

Til gengæld, hvis du ikke giver dig selv den nødvendige tid til at hvile, får du ikke de maksimale fordele ved træning, fordi du ikke lader kroppen komme ind i en anabol tilstand i gendannelsesperioden.

Kort sagt har vores krop ikke fået de nødvendige værktøjer til at reparere brudt væv.

Kort sagt, og for ikke at gøre dig svimmel, uden tilstrækkeligt næringsindtag og uden tilstrækkelig hviletid, vil den naturlige vækst- og vævsreparationsproces ikke finde sted, og din krop forbliver i en katabolisk tilstand, som, hvis den opretholdes i en lang periode er det farligt for vores krop, dets sundhed og træningseffektivitet.

LÆS  Definition af hypertrofi - hvad er det nu?